Basis

Eigen schuld aan oplichting: toch schadevergoeding

Toegevoegd:
Basis

Leerdoelen:

Uw telefoon gaat en u neemt op, ondanks het feit dat u het telefoonnummer dat u ziet niet kent. Een (slecht) Engels sprekende persoon vertelt u vervolgens dat hij belt namens Microsoft. Als u niet direct ophangt, stelt de persoon dat hij of zij belt, omdat uw computer gehackt is of besmet is met een virus. Microsoft zou dat hebben geconstateerd en wil u daarbij graag helpen.

Als u zich laat meevoeren met de beller, leidt het er uiteindelijk toe dat u een tooltje downloadt, waarmee die beller toegang tot uw computer krijgt. Vervolgens krijgt de beller u zover in te loggen op uw online bankomgeving en uw beveiligingscodes door te geven. Enige tijd later blijken er duizenden euro’s van uw rekening afgeschreven te zijn.


Dit overkomt u natuurlijk niet, maar er zijn nog mensen die erin trappen. Kan een bank dan voor de geleden schade aansprakelijk gesteld worden?

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker