Vermogen

Kifid herroept doorlopende zorgplicht dalende ORV-premie

Toegevoegd:
Vermogen

Leerdoelen:

In mei 2018 doet het Kifid een opmerkelijke uitspraak. Een adviseur moet in de gaten houden of premies voor overlijdensrisicoverzekeringen (ORV) in algemene zin dalen en zijn klanten met een ORV informeren over deze premiedalingen. Dat hoort bij zijn doorlopende zorgplicht, concludeerde het Kifid. Nadat hier aandacht aan besteed is in de media, gaan veel klanten met een ORV klagen bij hun adviseur. Vaak met succes: adviseurs moeten veelal het verschil in premie vergoeden, dat de klant minder had hoeven betalen als die eerder van de premiedaling op de hoogte was geweest. Dat blijkt uit vervolgzaken bij het Kifid.

Enkele adviseurs zijn tegen deze uitspraken in beroep gegaan bij de Commissie van Beroep van het Kifid. Die heeft op 28 mei en 12 juni 2020 in twee beroepszaken een definitief oordeel geveld over de mate waarin de doorlopende zorgplicht geldt.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker