Hypothecair Krediet

Wijzigingen in taxaties voor hypothecair krediet

Toegevoegd:
Hypothecair Krediet

Leerdoelen:x

Voor het verstrekken van een hypothecair krediet, is er een bepaalde mate van zekerheid nodig over de waarde van het onderpand. “Een bepaalde mate” klinkt vrijblijvend, maar is dat niet. Er wordt alleen mee bedoeld dat de werkelijke waarde van diverse factoren afhankelijk is. Maar om een goede inschatting van de waarde te maken, zijn er meerdere mogelijke vormen om die waarde te meten. Een volledig taxatierapport van een bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) aangesloten taxateur is een waardebepaling die zeer uitgebreid kijkt naar alle aspecten die een rol spelen bij de waarde. Een dergelijk taxatierapport is vaak verplicht voor het aangaan van een hypothecair krediet. Dit rapport wordt vanaf 1 oktober 2021 uitgebreid op een aantal punten. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals modelmatige waardebepalingen of hybride taxaties. Ook voor deze vormen van waardebepaling, veranderen er zaken vanaf 1 juli 2021.

De meeste van deze onderwerpen zijn al eens apart genoemd via dit medium. Nu het bijna 1 juli is, is het tijd de veranderingen nog eens op een rijtje te zetten en aan te vullen met recente ontwikkelingen.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker