Hypothecair Krediet

Nieuwe vragen en antwoorden overdrachtsbelasting

Toegevoegd:
Hypothecair Krediet

Leerdoelen:

Sinds 1 januari 2021 is het tarief van de overdrachtsbelasting verder gedifferentieerd. Door de wetswijziging in de Wet op de belastingen van rechtsverkeer (waarin onder meer de overdrachtsbelasting is geregeld), bestaat er een startersvrijstelling en een verlaagd tarief en is daarnaast het standaardtarief verhoogd. De ingevoerde wet is onduidelijk en incompleet. De Belastingdienst heeft in maart 2021 voor enkele situaties duidelijkheid geprobeerd te scheppen in die onduidelijkheid via een Vraag- en Antwoorddocument. Daarnaast is er op 7 juli 2021 een eerste goedkeurend besluit gepubliceerd om onbillijkheden in de uitwerking van de wet weg te werken.
Het vraag- en antwoorddocument van de Belastingdienst is op 23 juli 2021 uitgebreid naar 45 vragen en antwoorden. Bovendien zijn de antwoorden dit keer in de Staatscourant geplaatst uit naam van de staatssecretaris van Financiën.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker